U-ETDS ve E-ÇÖZÜMLER ÇALIŞTAYI

Argem olarak Türkiye Nakliyeciler Derneğinin çalıştayına katıldık. Çalıştayda Ulaştırma Bakanlığının U-ETDS entegrasyonu ve e-dönüşüm konusunu konuştuk.

Detaylara göz atabilirsiniz…

  • Türkiye Nakliyeciler Derneği olarak Pullman Hotel İstanbul’da,  Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses’in katılımıyla  bir çalıştay düzenledik.

Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanımız Yusuf DAĞCI ve sektörde faaliyet gösteren çok sayıda yetkilinin katılım sağladığı  çalıştayda nakliye sektörünün sorunları ve çözüm önerilerine dair sunumlar gerçekleştirildi.

Birinci oturumda Başkanımız Yusuf DAĞCI yönetimin hedeflerini ve bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri üyelere anlatarak fikir alışverişinde bulundu. Yönetim olarak sektörün yararına çalmayacakları kapı olmayacağını belirten Dağcı, bugüne kadar yapılan görüşmeler ve ziyaretlerin sonucunda varılan noktadan memnun olduklarını ve bunu daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

  • Ambar yeri ile ilgili yapılan girişimlerden bahseden Dağcı, iki ayrı yükleme kompleksinde (İKİTELLİ ve HADIMKÖY) TOKİ- EMLAK KONUT VE İLLER BANKASI ile çalışmalarının devam ettiğini ve üyelerin başvurularını bir an önce yapmalarını gerektiğini söyledi.

 

  • TND Başkan Yardımcılarımızdan Hakkı BAŞMAN, Ulaştırma Bakanlığından talepte bulundukları maddeler hakkında bilgide bulundu. Başman, L2 ve N2 belgesi hakkında da ayrıca detaylı bir açıklama yaptı.

 

  • Oturumda söz alan SMMM Mesut İNCEDAL, e-dönüşüm hakkında bilgilendirmede bulunarak 2020’de yürürlüğe alınacak olan GİB ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 2020 yılında KDV dahil 5.000,00 TL Kesilen faturanın e devlet üzerinden kesilmesi gerekliğini vurguladı.

 

  • Bilişim ve Teknolojiden Sorumlu yönetim kurulu üyemiz Yavuz BAYRAKTAR ve Argem Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Mehmet Zeki İNAN ile U-Etds hakkında bilgi verdiler. Ayrıca e-dönüşümün ilk kullanıcıları olduklarını ve bu konuda tecrübelerinin olduğunu, ayrıca sahadan aldıkları tecrübe ile U-ETDS ye katkı sundukları ve sunmaya devam edeceklerini söyledi. Argem ile birlikte  yazdıkları web servis ile ilgili olarak testlerine başladıklarını ve başarılı olduklarını ifade etti.
  • İkinci oturuma katılan Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut GÜRSES, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sektörü yakından takip ettiklerini ve “Türkiye’yi Taşıyoruz” sloganımızın yerine olduğuna vurgu yapan Gürses, dernek yönetimimizin azmine ve girişimciliğine dikkat çekti.
Gürses, ilk defa bir yönetimin sektör için bu kadar ısrarcı bir proje ile tanıştıklarını söyledi.

Üyelerimizin soruları ile devam eden programımızda ısrarla sorulan soru “Denetimler ne zaman başlayacak?” sorusu oldu.
Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut GÜRSES, yönetimimizin kendilerine sundukları talep listelerine bakacaklarını ve bu konuda yapılacak olanları dikkate alacaklarını ifade etti.

Programa damgasını vuran en önemli konu ise belge oldu. Belge almanın şartlarının iyileştirilmesi ve belge sahibi olanlarla olmayanların birbirlerinden ayırt edilmesi gerektiğini, haksız rekabetin önüne ancak bu şekilde geçilebileceğini vurgulandı.

Bakanlığımızın bir an önce bu konuda harekete geçmesini talep ettiler.

  • Program UDHB Kara Ulaştırma Müdürlüğü Daire Başkanı Kerim CİCİOĞLU sunumu ile devam etti. U-ETDS nin faydalarını ve hedeflerini anlattılar.
  • Sunuma U-NET Yazılım Çözümleri Koordinatörü Yazılım Uzmanı Ahmet YALÇIN devam etti. Entegrasyonlardan bahsederek hedefledikleri mobil uygulama hakkında bilgi verdi. Başvuru süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Derneğimizle ortak yürütülen entegrasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini ve testlerimizin başarılı olduğunu beyan ettiler. Bu konuda yazılım ekibi ve üyelerden katkı sunduklarını ve sunmalarına devam etmelerini de dile getirdiler.

Çalıştayımız Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Yusuf DAĞCI’nın çalıştaya katılan Başta Mahmut GÜRSES’e ve katılım sağlaya üyelerimize teşekkür konuşmasıyla son buldu.

Scroll to Top